Ditarto

Ingen grønne fingre? Eller lidt tid til at pille i haven? Så er en vedligeholdelsesfri have et ideelt billede. Og så skal man ikke umiddelbart tænke på en atmosfærisk helhed. Vil du nyde en dejlig (og endda grøn) have? Men ikke for meget arbejde med det? Gå til en vedligeholdelsesfri have i fire trin.

samling af udendørs fliser
Ingen bar jord
En vedligeholdelsesfri have betyder ikke, at man skal lade jorden stå helt udækket. Bar jord kræver ofte ballade. Hvis der ikke plantes planter, kan naturen gå sin gang.

I mange vedligeholdelsesfrie haver er der derfor ikke længere bar jord at finde. Vælg fliser i kombination med en kant for at tilføje lidt beplantning til haven. Dæk jorden med kompost og fyld kanten med bunddække, der holder mere end et år. Vælg planter, der ikke formerer sig for meget. På sigt forhindrer dette ukrudt i at gro, hvilket betyder mindre vedligeholdelse!

LÆS OGSÅ
DIY: robust havebord til 6 personer

Undgå for mange led
Vælg store fliser frem for små fliser i en vedligeholdelsesfri have. Med små fliser skaber du bare flere fuger. Og dermed kun flere muligheder for ukrudt at vokse. At plukke ukrudt regelmæssigt lyder ikke som et vedligeholdelsesfrit arbejde. Sådan store fliser!

Korrekt beplantning
En betoncontainer som baghave er ikke ligefrem den atmosfære, som alle længes efter. Lidt grønt er derfor ønskeligt. Det skal stadig føles som en have. Planter er derfor et must, men de gør ikke en have meget bedre rent vedligeholdelsesmæssigt. At få rådgivning om de rigtige planter er derfor en prioritet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *