Ditarto

Grunde er blevet mere og mere populære i de senere år. Og de glade ejere af sådan et stykke jord kunne ikke tro deres (have)lykke i det sidste corona-år. For mens du roder i jorden og snuser til blomsterne og de hjemmedyrkede grøntsager, får du automatisk den afslappede, salige følelse. Marieke og Suzanne van Volkstuins historier fortæller dig gerne om deres yndlingssted, og hvordan du også kan få en kolonihave.

Billede fra Tildelingshistorier | Så du kan også prikke en kolonihave
arbejdstilladelse
De tider, hvor kolonihaven hovedsageligt tiltrak en lidt ældre målgruppe, er forbi, og haverne er blevet et hyggeligt tilflugtssted for alle aldre. Fra unge familier til byboere, der kan lide at finde ro og grønt i deres fritid. Det er faktisk et sted for nydelse og tilflugt i ét. Men husk: tilbagelænet er som regel kortvarigt, da du skal arbejde i en kolonihave. Selvfølgelig i egen have, men ofte er der også obligatoriske havepas for at følge med i det fælles grønne. Men som vtwonen stylist Fietje – også stolt ejer af en kolonihave – siger: ‘det er ligesom meditation’.

LÆS OGSÅ:
Sidder du ude (næsten) hele året rundt? Alt du behøver at vide om havevarmere

Tildelingshistorier
Suzanne de Boer og Marieke de Geus er også stolte og glade kolonigartnere. Der er så meget at opleve i en kolonihave og i haveparken, at de endda har skrevet en bog om det: Kolonihavehistorier. ’I det grønne kommer man til sig selv og især i coronatid er det rart at kunne have travlt udenfor. Her indser vi, hvor vigtigt det grønne er for mennesker, dyreliv og byen: Uden træer bliver det hurtigt et par grader varmere om sommeren mellem al den sten, og vi har våde fødder efter hver regnskyl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *